Labská stezka propaguje
Podpořili nás
Hledáme spolupracovníky

LABSKÁ STEZKA o.s. HLEDÁ

regionální externí zástupce pro obchodní činnost v koridoru řeky Labe a Mrliny.

INFORMACE NA
TEL: 325 533 803, 777 55 66 90
nebo email: info@labskastezka.cz

Naše fotky na Rajčeti
Kalendář akcí
Pro partnery: přidat akci

Tisková zpráva po konferenci

Tisková zpráva po konferenci 2016

Ve dnech 18. a 19. října proběhl v divadelním sále zámku Brandýs nad Labem VII. ročník konference „Labská cyklotrasa od pramene k moři napříč Evropou bez bariér", tentokrát pod záštitou hejtmana Středočeského kraje Ing. Miloše Petery, ministryně MMR Karly Šlechtové a starosty města Brandýsa nad Labem - Stará Boleslav Vlastimila Picka. Pořadatelem byl spolek a obecně prospěšná společnost Labská stezka, MAS Střední Polabí a Město Brandýs nad Labem - Stará Boleslav. Zúčastnilo se 65 zástupců měst, krajů, infocenter a dalších subjektů, pro které byl připraven bohatý program a zážitkové akce.

Úvodem přivítali účastníky starostové měst Brandýsa nad Labem - Staré Boleslavi Ing. Vlastimil Picek, starosta Nymburka PhDr. Pavel Fojtík, starosta Lysé nad Labem Ing. Karel Otava. Poté představil projekt Město s dobrou adresou ing. Jaroslav Martinek.

V příspěvku Parkovací věže pro kola seznámil účastníky Rudolf Bernart s novinkami a vývojem parkovacího systému pro kola. V tématu pokračoval Marek Hirš v příspěvku Boxy na kola. Nechybělo, jako vždy, téma o novinkách a dotačních nabídkách SFDI, přičemž Dana Teichmanová informovala o financování cyklostezek. V následné panelové diskusi byly dotazy na konkrétní případy k výše zmíněným tématům.

Další blok na téma Novinky z krajů, povrchy, bezpečnost byl v režii zástupců z Ústeckého a Středočeského kraje a z Východních Čech. O cyklistické infrastruktuře a rozvoji aktivního rekreačního života u Labe informovali Ing . Karel Otava, starosta a za Labskou stezku Dana Hančová, cyklokoordinátorka Lysé nad Labem.

Nezbytnou činností je také údržba cyklostezek a ploch okolo nich, o čemž referoval v příspěvku Údržba cyklostezek Hynek Homolka. O bezodpadové údržbě travnatých ploch kolem stezek poreferoval Ing. Jiří Belinger. K tématu Výstavba a údržba, povrchy, promluvil Jaroslav Mucha. Po každém bloku následovaly panelové diskuze účastníků s přednášejícími a odborníky. Odpolední část konference byla věnována tématu Labská stezka a služby bez bariér v příspěvcích ČD Bike, ČD bez bariér s novinkami Ing. Jitky Kocyánové poté proběhla velká diskuse, jak tyto služby ještě vylepšit. Následovaly příspěvky o turistických trasách KČT bez bariér (Ing. Mojmír Nováček), o mapách bezbariérových cest - CZEPA, Vozejk map (Jaroslav Filsák) a jako příklad dobré praxe Kemp Buňkov (Lucie Jelínková).

Závěrečný blok byl věnován tématu Služby, propagace, infocentra, což k Labské cyklotrase neodmyslitelně patří. Týkají se také možností rekreační plavby po Labi.

Závěrem setkání bylo pozvání na neformální večer do milé hospůdky na břehu Labe Nová Veslovka, zájemci se mohli projet na malé kajutové výletní lodi po Labi.

Program konference s přátelskou atmosférou v nádherných historických prostorách zámku perfektně zorganizoval kolektiv Labské stezky z.s. a o.p.s. vedený ředitelem Ing. Arch. Janem Ritterem, kolektiv MAS Střední Polabí a Město Brandýs nad Labem. Pořadatelé děkují za možnost využít reprezentační prostory zámku, kde byl i prostor na individuální rozhovory, jenž probíhaly v sousedních historických sálech a restauraci Renesance s neopakovatelnou panoramatickou vyhlídkou z rozlehlé terasy na Labe a jeho oba břehy.

Druhý den byla plánovaná jízda Tour de Labe do Lázní Toušeň. V městečku proběhla komentovaná prohlídka Lázní a Skleněné vily. V rámci dopoledního programu si účastníci prohlédli i brandýský zámek a akce byla zakončena obědem v zámecké restauraci.

Děkujeme tímto všem zúčastněným za skvělou spolupráci a příjemný zážitek.
Projekt a konferenci „Labská cyklotrasa od pramene k moři napříč Evropou bez bariér“ podpořilo Ministerstvo pro místní rozvoj, města Nymburk, Poděbrady, Štětí, Kolín a firma VARI Libice nad Cidlinou.

Ing. arch. Jan Ritter a kolektiv, Labská stezka z.s. a o.p.s.

Kontakty
LABSKÁ STEZKA, z.s.

objekt PIN
Za Žoskou 2506, 288 02 Nymburk
tel: +420 325 533 803
e-mail: info@labskastezka.cz
GPS: 50° 12' 1,4'' N, 15° 2' 31,5'' E
Naši partneři

Další naše
partnery naleznete
v sekci Partneři