Labská stezka propaguje
Podpořili nás
Hledáme spolupracovníky

LABSKÁ STEZKA o.s. HLEDÁ

regionální externí zástupce pro obchodní činnost v koridoru řeky Labe a Mrliny.

INFORMACE NA
TEL: 325 533 803, 777 55 66 90
nebo email: info@labskastezka.cz

Naše fotky na Rajčeti
Kalendář akcí
Pro partnery: přidat akci

Kraj a Hradec spolu podpoří výstavbu cyklostezek z Kuksu až do Pardubic

Královéhradecký kraj a město Hradec Králové budou společně pokračovat ve výstavbě labské cyklostezky vedoucí z Kuksu do Hradce Králové a cyklostezky mechu a perníku z Hradce do Pardubic. Shodli se na tom členové rad Královéhradeckého kraje a města Hradec Králové, kteří včera společně jednali v areálu nově vybudovaného hradeckého letního koupaliště.

Stavbu cyklostezky z Hradce do Pardubic by měla podle radních kraje a krajského města připravovat obecně prospěšná společnost, kterou by měly tvořit samosprávy ležící na trase této komunikace. Tato společnost se nyní ve spolupráci měst, obcí a kraje rodí. Podobně nyní vzniká projekt „Lodí a na kole z Hradce Králové do Josefova a na Kuks“, díky níž by měla vzniknout labská cyklostezka spojující z krajského města do Kuksu.

„Na jeho realizaci by měla tato obecně prospěšná společnost získat finanční podporu z Evropské unie. Předpokládáme, že v roce 2011 by se měly začít stavět první úseky této cyklostezky. Ta by měla pomoci oživit cestovní ruch na malebném labském břehu a současně sloužit lidem k cestování do práce. 100 milionů bychom měli na tento projekt získat z Evropské unie, celkem stavba vyjde na 115 milionů,“ uvedl královéhradecký hejtman Lubomír Franc.

Mimo to si včera krajští a městští radní také vyměnili informace o postojích týkajících se pokračování výstavby důležitých dopravních tepen v okolí krajského města, projektu Rodinné pasy, protipovodňových opatření krajského města či prioritní investice na územní Hradce.

Krajští radní a členové rady krajského města se schází nejméně dvakrát ročně a projednávají významná společná témata, kterými se obě samosprávy průběžně zabývají. Dnešní jednání bylo zřejmě předposlední před podzimními komunálními volbami.

Autor: Imrich Dioszegi

Poslední aktualizace: 12.5.2010 8:20

Kontakty
LABSKÁ STEZKA, z.s.

objekt PIN
Za Žoskou 2506, 288 02 Nymburk
tel: +420 325 533 803
e-mail: info@labskastezka.cz
GPS: 50° 12' 1,4'' N, 15° 2' 31,5'' E
Naši partneři

Další naše
partnery naleznete
v sekci Partneři